verbeter de stad

DataQuint – LogisD

4 april 2022, doorBouke de Jong

Blogs
Op de slimste hectare van de wereld, de High Tech Campus Eindhoven, werd donderdag 24 maart het verhaal van Verbeter de stad verteld!
Op gebruikersdag Logis-D, georganiseerd door DataQuint en de gemeente Eindhoven, kwamen verschillende gemeenten bijeen, met in het bijzonder de afdelingen die zich bezighouden met het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. DataQuint levert hiervoor de software Geovisia, die gemeenten helpt om het beheer van de openbare ruimte goed te kunnen managen. En op deze bijeenkomst mocht Bouke met het verhaal Verbeter de stad de inspiratie van de dag verzorgen
Aan de hand van verschillende voorbeelden en anekdotes legde Bouke uit hoe we met zijn allen onze leefomgeving niet alleen kunnen verbeteren, maar ook verduurzamen. Er kwam een hoop reactie uit de zaal op het verhaal van Verbeter de stad. Niet alleen vonden aanwezigen het inspirerend, ook werd er door de zaal aangemoedigd om iedere nieuwe raad en collega onze missie te laten horen. Er ontstond dan ook bewustzijn over het veel meer delen en samenwerken aan de voorkant binnen de gemeentelijke organisaties, in plaats van het achteraf op te lossen.
Naast het enthousiasme ontstonden er ook zeker vragen. Zou het bijvoorbeeld niet beter zijn om van beheer Openbare Ruimte (BOR) naar Verbeteren Leefomgeving (VLO) te veranderen om de organisatie te goede kant op te richten? En wat is nu beter; veranderen van Top down of Buttom up?
We zijn dan ook erg benieuwd hoe jij hier naar kijkt! Heb je nou een vraag, idee, opmerking, of ook interesse in een inspiratiesessie op jouw event? Neem dan gauw contact op!
Tags:

Blogs

Gerelateerde berichten