verbeter de stad

Verbeter de stad

We leven in een wereld die verandert en onze leefomgeving moet mee veranderen of liever nog verbeteren. En beter worden zit hem voor een groot deel in meebewegen met de verandering om ons heen.

Verbeter de Stad; hét online platform voor het verbeteren van de stad

Er bestaan inmiddels vele goede initiatieven om onze leefomgeving te verbeteren, zoals het verduurzamen van huizen en gebouwen, het overstappen op schonere energiebronnen, het stimuleren van duurzame mobiliteit, enzovoorts. Er komen ook voortdurend nieuwe initiatieven bij, die overigens lang niet allemaal voor iedereen beschikbaar komen.

 

Het valt niet mee om goed overzicht te houden over alle verbetertools die voor jouw stad waardevol zouden kunnen zijn. Dit platform verbeter de stad gaat je daarbij helpen, door de meest kwalitatieve verbetertools op deze website beschikbaar te stellen. En we gaan nog een stapje verder. We bieden ook ondersteuning bij de implementatie van de verbetertools in jouw specifieke situatie.

© rubenmay.com
Sprout

1987

Het zaadje is geplant
Het idealisme om mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van de wereld, was al op jonge leeftijd aanwezig. Zo bracht ik als 11-jarig jochie, samen met mijn zusje, zelfgemaakte folders rond voor onze eigen milieubeweging.

We deelden daarin onze zorgen over het milieu, en riepen vervuilers op nu toch ècht te stoppen met vervuilen.

Die passie om onze leefomgeving te verbeteren, is altijd gebleven. Sterker nog, ik heb er mijn werk van gemaakt.

2003 – 2017

De opbouwperiode
Bij Rijkswaterstaat en het ingenieurs- en adviesbureau Antea Group een lange ontwikkel- en leertijd gehad. Inhoudelijk erg sterk geworden, de wereld van beheer vanuit vele gemeenten goed leren kennen.

Bij Antea Group heb ik de ontwikkeling naar Integraal en gebiedsgericht beheren en programmeren opgezet.

2017

De integrale programmeerkamer
Nu vanuit een kleiner adviesbureau (Cleverland) mezelf meer gaan uitdagen. Bij een groter bureau stranden ideeën of veranderen deze naar gelang er meer mensen zich hiermee bemoeien. Hier kon ik met mijn idee en visie een nieuw team op zetten.

De integrale Programmeerkamer als volgende stap in Stedelijk Programmeren ontwikkeld en toegepast.

2019

Starten als freelancer
Het zat al langer in mijn hoofd te broeden, de stap zetten om als freelancer alleen verder te gaan. Een mooie opdracht bij de gemeente Zeist gaf me hierbij een vliegende start.

2020

De start van verbeter de stad
Corona sloeg in, we kwamen met z’n allen thuis te zitten. Voor mij als introvert een heerlijke tijd. Nu kwam er ruimte in mijn hoofd om te gaan doen en opstarten en uitwerken wat echt van mij is.

Alles wat ik heb geleerd en ontdekt in een lange periode van werken kwam bij elkaar en heb ik samengevat in de methodiek ‘programmeer de stad’.

En dit vanuit de missie om de leefomgeving te verbeteren en verduurzamen, en zo was ‘verbeter de stad’ geboren

2020 - 2021

Knallen en veel ballen in de lucht
Met een ongelooflijke drive en inzet werk ik hard aan een website, aan de teksten, aan de ontwikkeling van de tool programmeer de stad. Ondertussen is ook onze jongste dochter geboren en werk ik aan een aantal opdrachten.

Een hele drukke tijd, maar wat is hier veel moois uit voortgekomen.

2022

Stedelijk Programmeren
Tijdens onze maand wonen op Bonaire, wat voor mij een zogenaamde workation was goed kunnen reflecteren op de afgelopen jaren. Hierdoor de volgende stap gezet waardoor ik me meer ben gaan richten op wat ik goed kan en waarmee ik de grootste impact kan maken in het verbeteren en verduurzamen van de leefomgeving.

De focus van mijn dienstverlening is Stedelijk Programmeren waarbij ik mijn eigenwijze methodiek Programeer de stad inzet om gemeenten hiermee te helpen.
Waarom Programmeer de stad?
Programmeer de stad is opgezet om gemeenten écht op gang te helpen. Juist op dit onderwerp zijn er teveel praatgroepen, mooie abstracte ideeën en komt er te weinig van de grond. Dit is ook moeilijk, juist omdat het over samenwerken gaat, over verschillende belangen en doelen.

Missie

Samen onze veranderende leefomgeving verbeteren en verduurzamen.

Visie

Op ons platform ‘verbeter de stad’ delen alle verbeteraars van de leefomgeving hun beste verbetertools, en zij inspireren, ondersteunen en verbinden daarmee anderen, die hun veranderende leefomgeving eveneens willen verbeteren en verduurzamen.

Doelstelling

Het verbeteren en verduurzamen van onze leefomgeving, door middel van het beschikbaar maken van effectieve tools die het werk van de verbeteraar gemakkelijker en leuker maken.

Missie

Samen onze veranderende leefomgeving verbeteren en verduurzamen.

Visie

Op ons platform ‘Verbeter de Stad’ delen alle verbeteraars van de leefomgeving hun beste verbetertools, en zij inspireren, ondersteunen en verbinden daarmee anderen, die hun veranderende leefomgeving eveneens willen verbeteren en verduurzamen.

Doelstelling

Het verbeteren en verduurzamen van onze leefomgeving, door middel van het beschikbaar maken van effectieve tools die het werk van de verbeteraar gemakkelijker en leuker maken.

Oprichter en eigenaar

Hallo stadsverbeteraar!

Ik ben Bouke de Jong. Oprichter van verbeter de stad en specialist stedelijk programmeren van onze leefomgeving. Vanuit mijn missie om samen onze leefomgeving te verbeteren en verduurzamen heb ik verbeter de stad oprichter.
Hallo stadsverbeteraar!

Steden verbeterd

    Meer weten

    Neem contact met ons op voor een vrijblijvende
    (telefonische) afspraak!