verbeter de stad

33 jaar later

10 juni 2021, doorBouke de Jong

Blogs

33 jaar geleden, ik was 11 en mijn zusje 9, hebben we samen het Nederland milieu fonds opgericht. Vastberaden zijn we gestart om middels het maken van een milieukrant geld op te halen. Dit geld wilde we investeren in een beter milieu, vervuilende bedrijven laten stoppen, minder auto’s laten rijden, zorgen dat al de auto’s worden voorzien van een katalysator enz. Geïnspireerd door de acties van Greenpeace (waar ik ook lid van was) zagen we onszelf als de redders van de planeet. Het Nederland milieu fonds zou groter worden dan Greenpeace en het WNF bij elkaar en wij gaan zorgen dat de aarde écht wordt gered zeiden we tegen elkaar.

Vervolgens een 8 pagina’s tellende milieukrant gemaakt, de hele buurt een lidmaatschap aangesmeerd, maar bleef het bij deze ene editie. Nog steeds kijk ik hier met trots en een brede glimlach op terug. Niet voor niets heb ik mijn moeder de hele zolder laten afzoeken naar onze milieukrant. En gevonden gelukkig! Wil je nog een exemplaar ontvangen dan kan dat, kost ƒ 5,05 volgens de prijsopgave op de voorpagina 😉. Met de toelichting: ‘de krant kost zoveel omdat we het geld nodig hebben om te investeren in een beter milieu’.

Nu, 33 jaar later en een hele carrière verder, ga ik weer terug naar waar het Nederland milieu fonds vandaan kwam. Naar het idealisme dat al die tijd in me zit, het streven naar een betere wereld. Binnenkort lanceer ik namelijk het platform ‘verbeter de stad’. Met mijn missie ‘samen onze veranderende leefomgeving verbeteren en verduurzamen’ ga ik opnieuw werken naar een betere wereld. Op het platform verbeter de stad delen alle verbeteraars van de leefomgeving hun beste verbetertools, en zij inspireren, ondersteunen en verbinden daarmee anderen, die hun veranderende leefomgeving eveneens willen verbeteren en verduurzamen.

 

En ook nu is uiteraard het doel om groter te worden dan Greenpeace en het WNF bij elkaar, maar nog belangrijker ga ik nu verder met waar ik samen met mijn zusje 33 jaar geleden aan ben begonnen.

 

Benieuwd naar verbeter de stad en wil je ook graag samen met mij onze veranderende leefomgeving verbeteren en verduurzamen laat dan wat van je horen!

Tags:

Blogs

Gerelateerde berichten