verbeter de stad

15 maart 2021, doorBouke de Jong

De beste verbetertools voor het verbeteren en verduurzamen van onze leefomgeving

Creëer samen met ons je eigen verbetertool

Denk jij dat één van onze verbetertools zelf nog verbeterd kan worden? Of heb jij een idee voor een verbetertool, waarvan jij denkt dat deze nog niet bestaat? Neem dan snel contact op, en wie weet integreren we jouw idee in een van de bestaande tools, of bouwen we zelfs een geheel nieuwe verbetertool!

Programmeer de stad

Programmeer de stad is de eerste verbetertool die speciaal is ontwikkeld voor de beheerders van de leefomgeving. Het voert de beheerder door het planmatig en integraal programmeren van de stad heen, waarin de belangrijke verbeteringen worden meegenomen.

 

Resultaat?

Het resultaat is een geprioriteerd en afgewogen verbeterprogramma met projecten en programma’s in de openbare ruimte. 

WebsiteProgrammeer de stad
OntwikkelaarVerbeter de stad
CategorieOverheid

Lees verder

Earth Kweek

Voor de Groenste Groendaken

Earth Kweek is de groenste kwekerij voor platte en hellende daken, terrassen en balkons. Ze richten zich op een natuurlijke, biologische teelt en circulaire bedrijfsvoering. Dit doen ze door het gebruik van plastic gebuik te minimaliseren, chemische middelen uit te sluiten en afvalproducten een tweede kans te geven. 

 

Ze kweken planten voor groendaken en verzorgen de aanleg hiervan. De vegetatiematten van lokaal gerecyclede vezels en kant-en-klare modules gemaakt van kurk zijn in verschillende smaken verkrijgbaar, zoals sedum, kruiden, grassen en vaste groentes. 

Websitewww.earthkweek.nl
OntwikkelaarEarth Kweek
CategorieAlle stadsverbeteraars

Lees verder

Testimonials

Gebruikers aan het woord

Goed idee het platform verbeter de stad! Mijn tip; doe het vooral holistisch en zoek de oplossing in de combinatie der dingen en niet in één tooltje.

Leen Zevenbergen

Activist for a Suntainable future
en schrijver van het boek 'Once upon a future'
Wat een geweldig initiatief! Vanuit de missie om onze leefomgeving te verbeteren verbetertools en gebruikers aan elkaar verbinden. En vooral dat het niet blijft bij gemeenten en adviesbureaus, nee het platform is er voor iedereen, ook bewoners, bewonersverenigingen en bv woningbouwverenigingen. Dat is volgens mij echt uniek, want alleen samen kunnen we bouwen aan het verbeteren van onze leefomgeving

Wouter Minkhorst

Programmamanager Recreatie &
Toerisme bij Regio Rivierenland
Verbeter de stad als platform voor het verbeteren van onze leefomgeving, opent voor mij en andere stadsbeheerders vele deuren naar goede verbetertools. En ik word ook gelijk enthousiast om zelf samen met Bouke te gaan bouwen aan nieuwe verbetertools. Wat een goed initiatief!

Jeroen Rodenburg

teamcoach planmatig beheer
gemeente Katwijk

Samen met Bouke heb ik voor de doorontwikkeling van het team beheer, binnen de gemeente, het traject van Integraal Programmeren vorm gegeven. Daarbij is ook gekeken hoe andere gemeenten dat doen, leren van elkaar en kennisdelen! Wat goed dat voor Integraal Programmeren en voor kennisdeling een verbetertool/ platform is ontwikkeld.

Arie Anninga

Teamleider Projecten, Management Goois
Natuurreservaat at Goois Natuurreservaat.

Meer relevante tools


Tags: