verbeter de stad

Verbeter de stad

We leven in een wereld die verandert en onze leefomgeving moet mee veranderen of liever nog verbeteren. En beter worden zit hem voor een groot deel in meebewegen met de verandering om ons heen.

Sprout

1987

Het zaadje is geplant
Het idealisme om mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van de wereld, was al op jonge leeftijd aanwezig. Zo bracht ik als 11-jarig jochie, samen met mijn zusje, zelfgemaakte folders rond voor onze eigen milieubeweging.

We deelden daarin onze zorgen over het milieu, en riepen vervuilers op nu toch ècht te stoppen met vervuilen.

Die passie om onze leefomgeving te verbeteren, is altijd gebleven. Sterker nog, ik heb er mijn werk van gemaakt.

2003 – 2017

De opbouwperiode
Bij Rijkswaterstaat en het ingenieurs- en adviesbureau Antea Group een lange ontwikkel- en leertijd gehad. Inhoudelijk erg sterk geworden, de wereld van beheer vanuit vele gemeenten goed leren kennen.

Bij Antea Group heb ik de ontwikkeling naar Integraal en gebiedsgericht beheren en programmeren opgezet.

2017

De integrale programmeerkamer
Nu vanuit een kleiner adviesbureau (Cleverland) mezelf meer gaan uitdagen. Bij een groter bureau stranden ideeën of veranderen deze naar gelang er meer mensen zich hiermee bemoeien. Hier kon ik met mijn idee en visie een nieuw team op zetten.

De integrale Programmeerkamer als volgende stap in Stedelijk Programmeren ontwikkeld en toegepast.

2019

Starten als freelancer
Het zat al langer in mijn hoofd te broeden, de stap zetten om als freelancer alleen verder te gaan. Een mooie opdracht bij de gemeente Zeist gaf me hierbij een vliegende start.

2020

De start van verbeter de stad
Corona sloeg in, we kwamen met z’n allen thuis te zitten. Voor mij als introvert een heerlijke tijd. Nu kwam er ruimte in mijn hoofd om te gaan doen en opstarten en uitwerken wat echt van mij is.

Alles wat ik heb geleerd en ontdekt in een lange periode van werken kwam bij elkaar en heb ik samengevat in de methodiek ‘programmeer de stad’.

En dit vanuit de missie om de leefomgeving te verbeteren en verduurzamen, en zo was ‘verbeter de stad’ geboren

2020 - 2021

Knallen en veel ballen in de lucht
Met een ongelooflijke drive en inzet werk ik hard aan een website, aan de teksten, aan de ontwikkeling van de tool programmeer de stad. Ondertussen is ook onze jongste dochter geboren en werk ik aan een aantal opdrachten.

Een hele drukke tijd, maar wat is hier veel moois uit voortgekomen.

2022

Stedelijk Programmeren
Tijdens onze maand wonen op Bonaire, wat voor mij een zogenaamde workation was goed kunnen reflecteren op de afgelopen jaren. Hierdoor de volgende stap gezet waardoor ik me meer ben gaan richten op wat ik goed kan en waarmee ik de grootste impact kan maken in het verbeteren en verduurzamen van de leefomgeving.

De focus van mijn dienstverlening is Stedelijk Programmeren waarbij ik mijn eigenwijze methodiek Programeer de stad inzet om gemeenten hiermee te helpen.
Waarom Programmeer de stad?
Programmeer de stad is opgezet om gemeenten écht op gang te helpen. Juist op dit onderwerp zijn er teveel praatgroepen, mooie abstracte ideeën en komt er te weinig van de grond. Dit is ook moeilijk, juist omdat het over samenwerken gaat, over verschillende belangen en doelen.
Kernwaarden

Verbeteren

Verbeter de wereld, verbeter onze leefomgeving en verbeter voortdurend alles wat we doen.

De producten en diensten zijn nuttig, veelzijdig, duurzaam en flexibel.

Verbinden

Werk altijd aan de verbinding tussen mensen, organisaties, processen en producten om de leefomgeving te verbeteren.

We zijn ervan overtuigd dat in verbinding zijn de basis is van een goede samenwerking en plezier én van integraliteit in de leefomgeving.

Duurzaam

Bescherm onze thuisplaneet. We maken deel uit van de natuur en elke beslissing die we nemen is in de context van het beschermen van onze planeet.

We werken aan het verbeteren en verduurzamen van de leefomgeving zodat de generaties na ons hier ook of nog beter op kunnen leven.

Vertrouwen

Heb vertrouwen in elkaar, in onze relaties en in de toekomst.

We werken vanuit het vertrouwen dat we de wereld mooier kunnen maken. En we hebben vertrouwen in de goedheid van de mens.

Meebewegen

Wees flexibel en beweeg mee met de natuur en de ontwikkelingen om ons heen.

Hier ligt onze kracht en hiermee zijn we bijzonder!

Steden verbeterd